Remedii naturiste , Leacuri si tratamente...: Scabia (raia)

Scabia (raia)

Boală iritantă, netratată la timp, poate căpăta forme grave ce pot provoca moartea. Pentru a scăpa de mâncărimile date de scabie, se foloseşte uleiul de rozmarin, se freacă pielea din oră în oră, până se observă o ameliorare, apoi se răreşte progresiv tratamentul. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de măr decojite. Sau un amestec din 2/3 de oţet cu 1/3 apă, sau o cremă pe bază de bicarbonat de sodiu. Înainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicată o baie fierbinte, să se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapidă. Nu se mai face baie timp de 12 ore.
Se taie un măr în două, se scot mijlocul şi seminţele, în golul rămas se pune puţină floare de sulf. Cele 2 părţi se leagă cu o sforicică se pune la cuptor se coace. Se lasă la răcit, se zdrobeşte şi se frecţionează părţile bolnave cu terciul obţinut.
Pentru rufărie se foloseşte leşia, în loc de detergent, se pune într-o găleată cenuşă de cu seara, peste ea apă, a doua zi apa limpede se foloseşte la spălat lucrurile contaminate şi lenjeria. Pielea se freacă cu o pomadă, din cenuşă şi gaz, pe locurile afectate.

0 Comentarii trimise de utilizatorii nostri: